Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 53

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 54

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 55

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 56

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 57

Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/eaals/public/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 58
ΓΕΝΙΚΑ no image

Published on 11 Οκτωβρίου, 2010 | by eaals

0

ΨΗΦΙΣΜΑ για τις διπλές περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΛΙΜ.ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΟΜΟΥ  ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

 «Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΦΩΚΑΣ»

Ναύπλιο 15η Mαρτίου 2013

  Μεσολογγίου 24

211 00 ΝΑΥΠΛΙΟΝ

ΤΗΛ-FAX: 27520.23853

e-mail:[email protected]

Μετά τις «βολές κατά ριπάς» της Ελληνικής Πολιτείας κατά των αποστράτων Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας, εκδηλωθέντων δια των αποφάσεων περικοπής των συνταξίμων αποδοχών τους, της επιστροφής αναδρομικά και από 1ης Αυγούστου 2012 των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και τέλος της παρακρατήσεως του ποσού το οποίο αφορά την μείωση των συντάξεων δια τον μήνα Ιανουάριο 2013,η οποία παρακράτηση δεν κατέστη δυνατή τον εν λόγω μήνα «δια τεχνικούς λόγους», σήμερα την 15η Μαρτίου 2013 και ώρα 1900,στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητος Αγίας Τριάδος του Δήμου Ναυπλιέων και ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση η Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου μας, προκειμένου συζητήσει και αποφασίσει σχετικά επι των νέων δυσμενών και αδίκων δεδομένων εις βάρος των εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ και των Σ.Α της Χώρας.

Μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρυ του Δ.Σ και διαλογική συζήτηση η Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου αποφάσισε μεταξύ των άλλων και την σύνταξη των κατωτέρω δύο (2) ψηφισμάτων:

&

ΨΗΦΙΣΜΑ  1ο

          Εμείς τα Μέλη του Συλλόγου Αποστράτων Στελεχών Λιμ.Σώματος Νομού Αργολίδος «Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΦΩΚΑΣ»,δια του παρόντος ψηφίσματος:

1.-Εκφράζουμε τον Θυμό, την Οργή, την αγανάκτηση αλλά και την θλίψη δια την διπλή περικοπή των πενιχρών συντάξεών μας, η οποία μας οδηγεί στην απόγνωση και εξαθλίωση, παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις αυτές συνιστούν κατάφορη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτου της Χώρας (Συντάγματος)  όπως τούτο προκύπτει σαφώς από την γνωμοδότηση της Ολομελείας του Ανωτάτου Δημοσιοοικονομικού Δικαστηρίου (Ελεγκτικό Συνέδριο).

2.- Εκφράζουμε τον Θυμό, την Οργή, την Αγανάκτηση αλλά και την θλίψη δια το γεγονός ότι  «Εκείνοι οι οποίοι πέραν του ΄Ορκου των, έχουν ηθική, νομική και επαγγελματική υποχρέωση δια  τον σεβασμό και την πιστή τήρηση του Συντάγματος, των Νόμων του Κράτους και των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, παραβιάζουν αυτά, κατάφορα και ανερυθρίαστα και αντί να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.

3.-Εκφράζουμε τον Θυμό, την Οργή, την Αγανάκτηση αλλά και την θλίψη δια το γεγονός ότι κάποιοι « εκεί που είμεθα Νοικοκυραίοι μας καταντήσανε Διακονιάρηδες».

4.-Συμπαριστάμεθα ολοψύχως  στους αγώνες και τις προσπάθειες δια την ανατροπή των αδίκων αυτών ρυθμίσεων, τόσο του Συντονιστικού Συμβουλίου των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων  όσον και των ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ-ΕΑΑΛΣ κ.λπων φορέων και τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα με μεγαλύτερη δυναμική, δεδομένου ότι οι «νίκες κατακτώνται με αγώνες».

5.-Συμπαριστάμεθα στα δίκαια αιτήματα και συμμετέχουμε στην αγωνία των εν ενεργεία συναδέλφων μας δια τα δεινά τα οποία όλους μαζί μας αναμένουν,λόγω της απαξιώσεως των Στρατιωτικών από την Πολιτεία.

6.-Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τον εκ μέρους της Πολιτείας προγραμματισμένο σχεδιασμό δια το κλείσιμο των Μετοχικών Ταμείων, με άμεση συνέπεια την περαιτέρω συρρίκνωση των πενιχρών αποδοχών μας.

7.-Δηλώνουμε ότι θα τιμωρήσουμε με την ψήφο μας στις επόμενες εκλογές, όλους αυτούς οι οποίοι συνήργησαν δια των πράξεων ή παραλείψεών των στην απόφαση εξαθλιώσεώς μας και της στερήσεως του αναφαιρέτου δικαιώματος κάθε πολίτου δι αξιοπρεπή διαβίωση.

8.-Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων αλλά και ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της Χώρας να επανεξετάσει και διορθώσει άμεσα την κατάφορη αυτή αδικία εις βάρος των Συνταξιούχων Στρατιωτικών.

9.-Το ψήφισμα αυτό με μέριμνα του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέως του Δ.Σ του Συλλόγου να κοινοποιηθεί στο Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στο Γραφείο του κ. Υπουργού Οικονομικών, στο Γραφείο του κ.Υπουργού Εθνικής Αμύνης, στο Γραφείο του κ.Υπουργού  Ναυτιλίας & Aιγαίου, στο Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στον Σύνδεσμο Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, στην ΕΑΑΝ, στην ΕΑΑΛΣ, στην ΄Ενωση Αποστράτων Λ.Σ Βορείου Ελλάδος, στον Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Νομού Φθιώτιδος, στον Σύλλογο Αποστράτων Λιμενικών Δυτ. Ελλάδος, στον Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης & Δωδεκαννήσου και στον Σύλλογο Αποστράτων Στελεχών Λ.Σ Νομού Πρεβέζης «ΝΙΚΟΠΟΛΗ».-

&

ΨΗΦΙΣΜΑ  2ο

1.-Εκφράζουμε τον θυμό, την οργή και την αγανάκτησή μας δια τον διαφαινόμενο, εκ μέρους της Πολιτείας, προγραμματισμένο σχεδιασμό δια το κλείσιμο των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α.

2.-Κατανοούμε απολύτως τις προσφάτως ληφθείσες αποφάσεις «περί μειώσεως των χορηγουμένων μερισμάτων» του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και συμπαριστάμεθα και συμμετέχουμε στην αγωνιώδη και απέλπιδα προσπάθεια του Δ.Σ δια την διατήρηση της βιωσιμότητος του Ταμείου.

3.-Απευθύνουμε έκκληση προς το Δ.Σ του Μ.Τ.Ν όπως εξετάσει και εξαντλήσει κάθε δυνατή επιλογή με στόχο την μη περαιτέρω μείωση του χορηγουμένου μερίσματος, βεβαίως δι’ όσο χρόνο θα υφίσταται το εν λόγω Ταμείο.

5.- Tο παρόν ψήφισμα μερίμνη του Προέδρου και του Γεν.Γραμματέως του Δ.Σ του Συλλόγου να κοινοποιηθεί: α) Στο Δ.Σ του Μ.Τ.Ν. β) Στον κ.Α/ΓΕΝ. γ) Στον κ.Υπουργό Εθνικής Αμύνης. δ) Στην ΕΑΑΝ. ε) Στην ΕΑΑΛΣ στ) στην ΄Ενωση Αποστράτων Λ.Σ Βορείου Ελλάδος, στον Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Νομού Φθιώτιδος, στον Σύλλογο Αποστράτων Λιμενικών Δυτ.Ελλάδος και στον Σύλλογο Αποστράτων Στελεχών Λ.Σ Νομού Πρεβέζης «ΝΙΚΟΠΟΛΗ».-

Τα συμμετασχόντα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μέλη, κατ’ αλφαβητική σειρά:

1.- ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ  Δημ. Ιωάννης        Ανθ/στής Λ.Σ (ε.α).         (Υπογραφή)

2.- ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Εμ. Αναστάσιος              Ανθ/στής Λ.Σ (ε.α).

3.- ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΣ Βασ. Ιωάννης                  Αντ/ρχος Λ.Σ (ε.α)

4.- ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  Ιωάννης               Πλοίαρχος Λ.Σ (ε.α).

5.-ΔΑΜΑΛΑΣ Νικ. Χρήστος                           Αντ/ρχος Λ.Σ (ε.α).

6.-ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Σπ.Διονύσιος    Πλωτάρχης Λ.Σ (ε.α).

7.-ΔΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χαρ. Κων/νος                   Ανθ/στής Λ.Σ (ε.α).

8.-ΚΩΣΤΑΛΑΜΠΡΟΣ Κων. Αθανάσιος         Αντ/ρχος Λ.Σ (ε.α)

9.-ΛΙΓΚΟΣ  Συμεών                                        Πλωτάρχης Λ.Σ (ε.α)

9.-ΜΑΥΡΙΑ   Σοφία                                         Σημ/ρος Λ.Σ (ε.α)

10.-ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ  Ι. Μιχαήλ                         Πλωτάρχης Λ.Σ (ε.α)

11.-ΜΙΧΟΣ Παν. Λεωνίδας                               Ανθ/στής Λ.Σ (ε.α)

12.-ΜΙΧΟΥΣΗΣ Δ. Νικόλαος                           Αντ/ρχος Λ.Σ (ε.α)

13.-ΜΠΕΞΗ  Δήμητρα                                     Σημ/ρος Λ.Σ (ε.α)

14.-ΜΠΛΑΤΣΟΣ Χαρ. Δημήτριος                   Αντ/ρχος Λ.Σ (ε.α).

15.- ΣΥΡΕΓΓΕΛΑΣ  Νικόλαος

16.- ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Κων/νος                  Ανθ/στής Λ.Σ (ε.α).

17.- ΤΡΙΚΚΑΣ  Ιωάννης                                  Πλωτάρχης Λ.Σ (ε.α)

18.- ΦΛΙΝΟΣ Αθ. Αναστάσιος                         Ανθ/στής Λ.Σ (ε.α).

19.- ΧΡΟΝΗΣ Δ. Βασίλειος                             Ανθ/στής Λ.Σ (ε.α)

Δια το Δ.Σ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν.Γραμματεύς

ΜΠΛΑΤΣΟΣ Δημήτριος                             ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ  Μιχαήλ

&

&

&

casinon


About the AuthorΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑